Adresa: str. 13 decembrie, nr. 125, Brasov

Articole și anunțuri

Activitate practică de observații cu telescopul

Centrul de Excelență Brașov în parteneriat cu Planetariul ” Cosmonaut Dumitru Prunariu” - Grădina Zoologică Brașov au organizat pentru elevii participanți la grupa de excelență disciplina astronomie, prima activitate practică de observații cu telescopul. Elevii au identificat pe parcursul serii, pe bolta cerească, o serie de constelații.

A trebuit să ”alergăm” după cometa 12P/Pons-Brooks, chiar dacă se mai poate observa doar în crepuscul. Nu puteam rata întâlnirea, știind că va reveni peste 71 de ani. Aproape de ea, ”atent”, Jupiter își continua drumul în spatele Soarelui, nedorind să îl prindă noaptea pe cer. Luna, o seceră subțire, cu doar 5% iluminare, încă își ”revenea” după ce ”barase”, pe 8 aprilie, razele Soarelui pentru nord-americani (a fost eclipsă totală de Soare, vizibilă pe continentul Nord-American). Ne-am uitat și la Pleiade (M45), și la nebuloasa Orion (M42).

Această acțiune a fost una extrem de reușită contribuind la sporirea dorinței elevilor Centrului de Excelență de a face performanță în domeniul astronomiei.

Mulțumim partenerilor noștri în educație, angajați ai Planetariului Brașov, pentru suportul acordat, pentru implicare și profesionalism.

Image
Image
Image
Image

Căutare